top of page

FAQ

Frequently Asked Questions

Aan de hand van de door specialisten opgegeven instructies maken wij een haarwerk dat helemaal voldoet aan de wensen van de drager. Denk hierbij aan voorkeurshaar, haarkleur hetzelfde als de aangeleverde haarstaal, gewenste haardichtheid en haarlengte.

Wat is maathaarwerk precies?

In principe zijn alle soorten haar verkrijgbaar. Denk hierbij aan Europees natuur haar / India remy haar / Synthetisch haar / Android vezel (hittebestendig synthetisch haar) en/of mengelingen hiervan.

Welke soorten haarwerken zijn er verkrijgbaar?

De levensduur van een haarwerk is zeer verschillend en heeft met name te maken met ze zorg en aandacht die men hieraan besteedt. Het kan dus van persoon tot persoon verschillen. Bij goed onderhoud is een levensduur van een tot twee jaar acceptabel.

Hoelang gaat een haarwerk mee?

De levertermijn van een maathaarwerk is ongeveer 6 tot 8 weken. Dit is de tijd die wij nodig hebben om het haarwerk zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen van de klant.

Hoelang duurt het voordat ik het haarwerk ontvang?

Echt haar is van menselijke oorsprong terwijl synthetisch haar gemaakt is van een kunstmatige vezel. Tegenwoordig ziet een buitenstaander geen verschil. Echter het voordeel van echt haar is dat het veranderd van binnenuit, denk aan verven en permanenten. Ook heeft het een natuurlijke glans en is niet chemisch behandeld.

Wat is het verschil tussen synthetisch en echt haar?

Monofilament zijn haarwerken die machinaal of handgeknoopt zijn waarvan de voorkant is gemaakt van een huidkleurige microtule. Dit om de hoofdhuid na te bootsen.

Wat is een monofilament?

De kostprijs van een haarwerk is afhankelijk van veel factoren zoals maathaarwerk of confectie, de grootte (volledig of gedeeltelijk), de haarkwaliteit of de verwerking (machinaal, handgeknoopt of een combinatie).

Wat kost een haarwerk?

Afhankelijk van de gebruikte haren dient u ook aangepaste cosmetica te gebruiken. Dit bevorderd niet alleen de kwaliteit van uw haarwerk, maar verlengt ook de levensduur. Wij raden u dus aan om aangepaste cosmetica te gebruiken.

Heeft mijn haarwerk een speciale behandeling nodig?

U kunt contact opnemen met Highstick Hairware voor uw aangepaste cosmetica. Stuur een e-mail naar info@highstick.net of bel naar +31 (0)6 46 06 52 49.

Levert Highstick Hairware ook aangepaste cosmetica?

In Nederland wordt het haarwerk in sommige gevallen vergoedt door de zorgverzekering. De kapsalon of haarwerkspecialist dient hiervoor een AGB code te hebben. Indien de kapsalon of haarwerkspecialist rechtstreeks wilt declareren bij de zorgverzekering, zullen zij zich moeten aansluiten bij de ANKO.

Wordt het haarwerk vergoedt door mijn zorgverzekering?

U kunt bij uw kapsalon of haarwerkspecialist terecht. Zij kunnen dan contact opnemen met Highstick Hairware, indien dit nog niet is gebeurd. Wij regelen dan alles verder met uw kapsalon of haarwerkspecialist.

Waar kan ik een goed passend haarwerk kopen?

Wij raden lange haarlengtes (langer dan 30-35 cm) niet aan omdat hoe langer het haarwerk, hoe minder de kwaliteit van het haar. Daarnaast raden wij extreme haarkleuren niet aan omdat ook hier de kwaliteit niet gegarandeerd kan worden. 

Wat is niet leverbaar bij Highstick Hairware?
bottom of page